Experimentem!

Tercer A

IMG_2065

Els alumnes de 3r A, després d’una preparació de tres setmanes, hem anat a l’escola Mercè Rodoreda a fer i explicar uns senzills experiments de ciència. Hem tingut als alumnes dels dos segons, A i B, de primària, amb els quals hem fet experiències tan diverses com: “El ball de la xocolata”, “L’arc de Sant Martí químic”, “El globus que no explota”, “Salutació química i els peixos que s’estimen”, “La llauna que roda sola i els fideus saltarins”, “La nau espacial” i “Sòlid o líquid?”

L’experiència ha anat molt, molt bé. La propera setmana hi tornarem per repetir amb els alumnes de 1r.

Tercer C

IMG_2112

El dia següent, dimecres 27, ha estat el torn dels alumnes de 3r C. Hem tingut als alumnes del 6è A i el 6è B, de primària, algun dels quals seran alumnes nostres el proper curs, i fins i tot hem tingut a la germana petita d’una de les nostres alumnes. Amb ells hem compartit experiències tan diverses com: “Equilibri impossible”, “Ous forts”, “Pal atrapat”, “L’ou que sura”, “Còctel de colors”, ”Submarí boig”, “Un núvol dins l’ampolla”, “Quants n’hi caben?” i “Sòlid o líquid?”.

Els experiments els han agradat i els nostres alumnes s’han posat a la pell dels professors una estoneta. El 10 de juny hi tornarem per repetir amb els alumnes de 5è.

Tercer B

IMG_2168_2

A l’igual que els companys de 3r A i 3r C, els alumnes de 3r B hem anat a l’escola Mercè Rodoreda a fer de “mini teachers” que és el nom que ens han posat els mestres i personal de l’escola. Hem tingut als alumnes de 4t A i 4t B de primària.

Els hi hem ensenyat els experiments que hem estat practicant: “La pell de l’aigua” i “L’estrella que es fa i es desfà”, “El globus fort”, “Una brotxeta de globus”, “L’aigua que no cau” i “Inflar un globus sense bufar”, “Nau espacial”, “Del dret o de l’inrevés”, “Bufa i bufa, pots o no?” i “Sòlid o líquid?”. 

El dijous 4 de juny ho vàrem repetir amb els alumnes de 3r.

IMG_2179

banner-fotografies